COACHING VAN DOOREN
ONDERSTEUNING BIJ STRESS EN BURN-OUT 

2024-02-29

Zal mamma nog even helpen met je jas? (januari 2024)

januari def.jpg

Je kent het vast wel. Je stoort je mateloos aan iemand die het eigenlijk alleen maar goed wil doen. Met in essentie een goede eigenschap.

Zo zien we nauwkeurigheid, zorgzaamheid en eerlijkheid over het algemeen als goede eigenschappen maar kunnen deze eigenschappen ook anders worden ervaren
.
Zo is bijvoorbeeld jouw collega zeer nauwkeurig. Maar samenwerkend aan een project ervaar jij het continue dubbelchecken van de feiten als vertragend en vind jij je collega eerder pietluttig of besluiteloos. Of krijg je het gevoel dat hij jouw inbreng niet vertrouwt.
En is zorgzaamheid een mooie kwaliteit, maar kan teveel zorgzaamheid omslaan in zelfopoffering of door degene voor wie gezorgd wordt als betutteling worden ervaren. Teveel zorgzaamheid ontneemt de ander de kans om het zelf te leren. Of kan een overvloed aan zorg de ander afhankelijker maken dan nodig is. En al die zelfopoffering maakt jou vervolgens doodmoe. Het komt vaak met wat minder zorgzaamheid en misschien iets meer geduld ook voor elkaar.
En dan eerlijkheid. Belangrijk wanneer sommige dingen ook echt gezegd moeten worden. Maar altijd en overal eerlijk zeggen hoe je ergens over denkt is meestal niet echt de manier om vrienden te maken of te houden. Het kan als bot worden ervaren als je geen rekening houdt met hoe het voor die ander kan overkomen. Dus hoe je je goede eigenschappen goed kan inzetten is ook afhankelijk van de ander en de 
situatie.
Heb jij een idee wat jouw goede eigenschappen zijn? Als je dit goed weet is het ook interessant te weten wat de keerzijde, het teveel van deze goede eigenschap kan betekenen.
En ben je wel benieuwd wat coaching voor je kan betekenen maar wil je niet teveel investeren in tijd en geld dan is dit aanbod wat voor jou!
Drie één op één sessies van 1-1,5 uur met drie thema’s
Sessie 1 Stress. Inzicht in wat jouw stress veroorzaakt en handvatten om beter in balans te blijven.
Sessie 2 Assertiviteit. Waar liggen jouw grenzen hoe geef je deze goed aan?
Sessie 3 Jouw kernkwaliteiten. Waar ben je goed in. Wat kan je nog vaker inzetten of verder ontwikkelen. Nu voor slechts 195 euro inclusief BTW.

Neem contact op via info@coachingvandooren.nl of stuur een bericht. Ik spreek je graag!

#coachingvandooren #stress #burnout #coaching #zelfzorg 

Marieke van Dooren - 12:57:34 | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Om geautomatiseerde spam zoveel mogelijk te beperken, is deze functie beveiligd met een captcha.

Hiervoor moet inhoud van de externe dienstverlener Google worden geladen en moeten cookies worden opgeslagen.