COACHING VAN DOOREN
ONDERSTEUNING BIJ STRESS EN BURN-OUT 

Burn-out

De LESA richtlijn* 2011 (Landelijke Eerstelijns Samenwerkingsafspraken tussen huisartsen, bedrijfsartsen en eerstelijnspsychologen) definieert een verschil in overspannen zijn en een burn-out hebben. Overspannen zijn, is als het ware het voorstadium van een burn-out. Op tijd ingrijpen bij overspannenheid kan dus ook voorkomen dat je een burn-out krijgt. Als je de klachten van overspannenheid niet serieus hebt genomen, kan overspannenheid overgaan in een burn-out. Een burn-out ontstaat na langdurige, vaak jarenlange roofbouw op het lichaam. Als je ondanks de stress en jouw klachten stug blijft doorgaan zonder echt serieus in te grijpen. Het is zover gekomen dat je echt niet meer kan. Je bent dan letterlijk opgebrand. Je voelt je vermoeid en uitgeput.
Een burn-out hebben is ingrijpend. Voor jezelf en voor jouw directe omgeving. Het is belangrijk dat je in dit proces begeleid wordt. Zodat je klachten worden geduid en je stap voor stap kunt herstellen. Ik ondersteun je in dit proces. Je leert jezelf en de signalen van stress serieus te nemen en leert keuzes te maken die beter passen bij jou als persoon en bij wat jij nodig hebt.

"Een moeilijke periode in je leven is niet alleen negatief. 
Het is op te vatten als groeipijn; het kan de prikkel zijn die aanzet om het leven zo in te  richten dat het beter past bij  wie je bent."


Lees verder over verdriet / rouw